Menu
RSS
На 29.09.2016 г. около 01.00 ч. е получен сигнал, че в гр. Рудозем е възникнал пожар в лек автомобил „Фолксваген Пасат“, с пловдивска регистрация. На място е установено, че в горящия автомобил е имало човек - 45-годишен мъж. Според думите на пострадалия, след като му прилошава, решил да седне на задната седалка, от където се е възпламенил автомобилът. Причините за възникналия пожар са в процес на изясняване. Огнеборци са спасили обгорения човек, който незабавно е транспортиран за лечение в болница в гр. Пловдив, с опасност за живота. Служителите на РУ-Мадан са посетили местопроизшествието и извършват проверка по случая.
 
От полицията съобщават за още пожари. Вчера, около 13.50 ч. в гр. Неделино, местност „Вилната зона“, частна собственост, е възникнал пожар без преки материални загуби в сухи треви. Причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън.  Спасена е сграда в близост до пожара. Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН-Неделино.
 
Също вчера, около 13.45 ч. в с. Долен, местност „Мудрово“ е възникнал пожар без преки материални загуби в сухи треви, собственост общинска. Причина за пожара е незагасена цигара. Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН-Златоград.
 
На 28.09.2016 г. около 18.20 ч. и в гр. Златоград, местност „Бункера“ е възникнал пожар без преки материални загуби в сухи треви, частна собственост. Причина за пожара е небрежност при боравене с откри.  Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН-Златоград.
 
На 28.09.2016 г. около 00.30 ч. в гр. Чепеларе, ул. „Ручей“ е възникнал пожар без преки материални загуби в комин на къща, собственост на 56-годишен мъж. Причина за пожара е непочистен комин.  Спасена е сградата. Пожарогасенето е извършено от екип на РС ПБЗН-Чепеларе.
 
Публикувана в Крими
На свое заседание днес, 28 септември 2016, Министерският свет предостави за управление терена за изграждане на ГКПП „Рудозем – Ксанти” на областен управител Недялко Славов.
Със свое решение кабинетът отне от МЗХ правото на управление на 14 поземлени имота в землището на с. Чепинци, община Рудозем. Терените попадат в обхвата на бъдещия пропускателен пункт „Рудозем – Ксанти”, като възложител на проекта е Областна администрация – Смолян, под чието управление преминават и имотите.
На основание т.2 от Решение на Министерски съвет №735 от 18 септември 2015 година Областна администрация-Смолян е определена за възложител на обект ГКПП „Рудозем-Ксанти“, като е възложено на Областен управител на област Смолян да предприема необходимите действия, свързани с изграждането и въвеждането на обекта в експлоатация.
„В рамките на една година съумяхме, с подкрепата на всички централни, регионални и местни институции, да извършим огромна по своя обем работа и координиране на отделните дейности, имайки предвид, че се наложи да започнем от начална, нулева позиция – от процедура по фиксиране на нова пресечна точка. Към настоящият момент след изработване и приемане на нов ПУП-ПЗ, вече имаме и технически проекти. След днешното прехвърляне за управление на терена продължаваме следващите процедури свързани с експлоатационните дружества и подготовка на обявяване на процедура за избор на изпълнител на строително-монтажните работи.”, коментира областният управител Недялко Славов.
На база подписната през 1995 г. спогодба за разкриване на три нови ГКПП между България и Гърция е предвидено да бъде изграден и отворен нов ГКПП „Рудозем-Ксанти” за всички видове пътници и товари.
 
Публикувана в Общество
На 18.09.2016 г. около 18.40 ч. в гр. Рудозем на ул. "Васил Левски" е възникнало пътнотранспортно произшествие, при което 9-годишен велосипедист от гр. Рудозем, не се движи възможно най-дясно по платното за движение, не успява да спре и се блъска в предна лява част на лек автомобил „Пежо Партнер“, управляван от 46-годишен мъж от гр. Рудозем. Леко ранен е велосипедистът, който е с охлузна рана на десен крак. Оказана му е медицинска помощ в МБАЛ-Смолян и е освободен за домашно лечение. Екип на „Пътна полиция“ посети местопроизшествието и е взел отношение по Закона за движение по пътищата.
 
Публикувана в Крими
На 11.09.2016 г. около 23.55 ч. в местността "Крива череша", землище на гр. Рудозем, 44-годишен полицай от гр. Смолян, като част от гранично-полицейски наряд към ГПУ-Рудозем, при изпълнение на служебните си задължения, пада по скат над горски път, получава наранявания в областта на главата и е транспортиран за лечение в гр. Пловдив, без опасност за живота. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Мадан. По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от пресслужбата на ОД на МВР Смолян.
 
Публикувана в Крими
Четвъртък, 01 Септември 2016 09:14

ФК Палас с победа за Купата на България

Мъжкият отбор на Рудозем победи участващия във Вгрупа отбор на ФК Арда Кърджали с 2:1  в турнира за Купата на България и се класира в следващият кръг .
Младият отбор на ФК Палас искаше повече победата и заслужено я постигна.
Треньори на отбора са играещите Антон Бозов и Бисер Кабаков.
Добра победа за нашият отбор срещу противник който се намира в трета лига на България, коментират от клуба.
Нашата цел е да докараме в Рудозем отбор от А или Б група с което да напълним стадиона, това ще е атестат за добре свършена работа, заяви президента Хайри Шерифов.
 
В следващият кръг от турнира  ФК Палас приема силният отбор на ФК Гигант Съединение който се състезава в В група като през миналата година завърши на шесто място.
ФК Палас - ФК Гигант Съединение  06.09.2016г. ( Вторник)  от 16: 00 часа стадион Рудозем.
 
Публикувана в Спорт
На 21.08.2016 год. около 17.15 ч. на път гр. Рудозем – Границата с Гърция, лек автомобил „Мицубиши Галант“, собственост и управляван от Р. М. /30-годишен/ от с. Търън, общ. Смолян, поради движение с несъобразена скорост с релефа на местността, на дясна крива загубва контрол над автомобила, излиза от ляво на пътното платно по посока на движението, блъска се в ската и се преобръща на пътното платно. Убити няма. Водачът е пътувал сам и в резултат на удара е получил спукване на черепа над дясното око. Настанен е за лечение в МБАЛ-Смолян, няма опасност за живота. Използвал е обезопасителен колан. Произшествието е посетено от екип на „Пътна полиция“ и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.
 
Публикувана в Крими
Жалко. ФК Палас загуби отново на дузпи
 
Резултат от срещата:
ФК "Любимец"- ФК "Палас"  3:3     на дузпи 7:6     общ резултат 10:9
 
Очаквайте подробности.
 
 
Публикувана в Спорт
Заместник-областният управител Андриян Петров поздрави жителите и гостите на град Рудозем от името на областния управител Недялко Славов и от свое име по повод Празника на града и Деня на миньора. Пожела на всички здраве и късмет, радост и удовлетворения в личен и професионален план.
Той сподели своите притеснения и тези на областния управител за обезлюдяването на региона и засвидетелства усилията им, като представители на правителството, за преодоляване на тези негативни тенденции.
Петров изрази своята увереност, че за Рудозем предстоят по-добри времена в резултат на инвестициите, които Българското правителство е насочило към общината. Той конкретизира, като посочи рехабилитацията на отсечката „Рудозем-Смилян“, предстоящото изграждане на пътния участък „Средногорци-Рудозем“, както и язовир „Пловдивци“, и един от най-значимите, както за Рудозем, така и за целия регион, проектът за ГКПП „Рудозем-Ксанти“. Заместник-областният управител препотвърди подкрепата на държавата за всяка смислена и важна иниацетива и проект, като в доказателство на думите си припомни, че с решение на Правителството, взето на заседание на Министерски съвет от 27 юли тази година, от държавния бюджет по бюджета на община Рудозем се отпуска допълнително финансиране в размер на 250 000 лв. за два технически проекта за сондаж на минерална вода. Това е неоспоримо доказателство за политиката на Българското правителство в държавна подкрепа на малките общини и за липса на разграничаване и политическа дискриминация спрямо местното управление. Тези инвестиции целят съживяването на региона и постигането на икономически растеж, който да задържи младите хора, като им осигури работа и достоен живот.
 В заключение заместник-областният управител Андриян Петров пожела весел празник на всички, да изживеят прекрасни мигове и много положителни емоции, като не забравят, че е важно да бъдем единни както в празничните дни, така и при реализиране на обществено важните дела.   
 
Публикувана в Общество
Преместиха мача за влизане в Югоизточна В група  ФК Палас - гр.Рудозем - ФК Любимец  на 16.08.2016г.(вторник) oт 18:30 на стадион"Пловдив". По информация на ФК Палас, първоначално срещата беше насрочена за неделя - 14.08.2016г.
Нека всички подкрепим младият отбор на Рудозем в Пловдив и покажем, че област Смолян заслужава да има отбор в третото ниво на българският футбол.
 
Публикувана в Спорт
Мъжкият отбор на Рудозем ще има последна възможност за влизане в Югоизточна В група.
На 14.08.2016г. неделя от 18:30 часа на стадион "Пловдив" ФК Палас ще срещне отбора на ФК Любимец, който през сезон 2013г. - 2014г. се състезаваше в родната А група.
Нека всички подкрепим младият отбор на Рудозем в Пловдив и покажем, че област Смолян заслужава да има отбор в третото ниво на българският футбол.
 
УСПЕХ МОМЧЕТА!
 
Публикувана в Спорт
Страница 1 от 34

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!