Menu

Пиле с грах

Написана от
Пиле с грах Пиле с грах Смолян днес!
Хранителната стойност на замразените зеленчуци се запазва много добре. Съдържанието на витамини в замразения грах е значително по-високо от това в консервите. Сготвен граха е много вкусен както постен, така и с месо. За почитателите на месцето ето рецептата.
 
Необходими продукти:
пилешко месо, глава лук, замразен грах, олио, по 1 ч.л. сол, брашно и червен пипер, домати /доматен сок/, морков, черен пипер, магданоз или копър
 
Начин на приготвяне:
Пилешкото месо трябва да е предварително сварено. Задушаваме нарязаният лук в олиото - покрило дъното на тенджерата. Добавяме брашното и червения пипер. Разреждаме с малко бульон от пилето. Добаваме граха /може и от консерва/ и нарязаните моркови. След като граха е уврял прибавяме порциите пиле и още бульон, ако е необходимо. Граха увира за различно време. Зависи от сорта и степента му на зрялост преди замразяване.  Но когато е готов, прибавяме и настърганите домати/ доматен сок/. След като поври така още малко и ни хареса на гъстота го изкарваме от огъня. Ако не получаваме желаната гъстотата, прибавяме още малко брашно разтворено в студена вода и оставяме да поври. След като изкараме от огъня добавяме нарязания магданоз или копър.
 
 

 

Последно променена в Събота, 04 Август 2012 23:10
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!