Menu
Неделя, 16 Април 2017 16:27

Поздравление

Написана от
Дора Янкова Дора Янкова

Честито Възкресение Христово!

Уважаеми родопчани,

Днес в домовете си ще внесем вярата, обичта и съпричасността. Светлината, която ще получим от божия храм заедно със свещичката, която ще запалим за Възкресение Христово. Благодатният йерусалимски огън, който се самозапалва всяка година по това време в църквата „Възкресение Христово“ на Божи гроб, ще озари за пореден път живота ни, за да ни напомни за непреходните цености. Синът Господен принесе най-голямата жертва в името на човечеството – живота си. Той понесе кръста в името на добродетелта, при която най-висшата стойност има човешката душа. Тя е арената на стасти и опазването й е истинския път към светлината.

Скъпи приятели,

Във века на подменените цености денят на Възкресението е времето за равносметка, дали сме опазили сърцата си за съпричасността към чуждата болка и радостта от чуждата победа. Дали сме готови да помогнем без да чакаме отплата и дали искрено се радваме, без да таим завист. Ако можем честно да си отговорим, значи сме позволили Бог да живее в душите ни. Саможертвата му не е напразна. И домът ни ще е благословен за вечен живот.
Честито Възкресение! Христос да възкръсне в душата на всеки за повече добро!

Дора Янкова

Пресцентър БСП - Смолян


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!