Menu
Неделя, 16 Април 2017 09:46

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ЗА ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО

Написана от
ПОЗДРАВЛЕНИЕ ЗА ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО снимка: община Смолян
Благолюбиви братя и сестри,благодат,милост и мир !

"Тоя ден е Господ сътворил: да се зарадваме и да се развеселим в него." "Мир Вам"-възвестил Възкръсналият Христос на светите ученици, като ги утешил и укрепил вярата им в истината на Възкресението.
Спасителят се явява и на нас в този Пасхален, радостен и благодатен миг, за да чуем и ние Неговия сладчайши божествен глас: "Радвайте се !"
Какво величие, каква утеха, каква надежда ни дарява Господ в този пресветъл ден ! Величие, необикновено. Утеха, небесна. Надежда, вечна.
Ние многократно пеем тропара на Пасхата: "Христос възкръсна от мъртвите, като със смърт смъртта победи и на тия, които са в гробовете, живот подари."
Мисълта за вечния живот поражда в искрено вярващите желание за добро, копнеж за правда, стремеж за светлина, сила за търпение, жажда за мъдрост.
Обични в Господи братя и сестри, отечески ви приканвам в този велик и светъл ден на Христовото Възкресение да забравим трудностите в живота, но да издигнем надежден поглед към Възкръсналия Господ Иисус Христос, да Го възхвалим и молим да преминем земното си поприще с достойнство и упование за наследяване на вечния живот!
Сърдечно поздравявам всички жители на Смолянска духовна околия и моля Възкръсналият Христос да ни благослови и освети, за да бъдем синове и дъщери на  Светлината на света.
Благодат, милост и мир от Възкръсналия Господ Иисус Христос!

ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!
Архимандрит Висарион, архиерейски наместник на Смолянска духовна околия
 
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!