Menu
Четвъртък, 16 Март 2017 17:49

Втори случай на измамена по телефона жена вчера в Смолян

Написана от
Втори случай на измамена по телефона жена вчера в Смолян снимка: Смолян днес!
На 15.03.2017 г. в РУ-Смолян е получена жалба от 80-годишна жителка на гр. Смолян, в която заявява, че на същия ден около 09.30 ч. на домашният й телефон се обадил непознат човек, който се е представил за служител на полицията и я въвел в заблуждение, че се провежда операция по залавяне на телефонни измамници. За целта възрастната жена трябва да събере и остави пари и ценности пред входната врата на къщата си. Тъжителката оставила на посоченото място в бяла полиетиленова чанта сумата от 2000 лева. По-късно разбрала, че е станала поредната жертва на телефонна измама и съобщила в полицията.
 
Съвет от ОД МВР – Смолян: По никакъв начин никой по телефона не може да ви накара да повярвате, че парите, които ви искат по даден повод, ще бъдат използвани за ваше добро или за някаква кауза. Щом се касае за пари, помнете, че на когото и да ги давате, то ще е за негова собствена облага, в никакъв случай няма да е за ваше добро!
 
Не се доверявайте, това са вашите спестени пари!
 
Пазете се! Измама!
 
Позвънете на телефон 112, за да сигнализирате своевременно на полицията!
 
 
 
Последно променена в Четвъртък, 16 Март 2017 18:02
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!