Menu
Вторник, 09 Юли 2019 18:51

1,5 млн. лв. приходи за местния бизнес от „Рожен" 2019

Публикувана от Прочетена 1297 пъти
Над 1 500 000 лева са очакваните приходи за местния бизнес от предстоящия Събор на народното творчество и животновъдство „Рожен" 2019. Средствата ще бъдат привлечени от хотели, къщи за гости и места за настаняване, ресторанти, заведения за обществено хранене, туристически забележителности, занаятчии и транспортни фирми в област Смолян, които са със запълнен капацитет не само в дните на събитието 19- -21 юли, но и в периода преди и след събора.

Ранните резервации за събора в хотелските бази започнаха още в края на зимния сезон, а в началото на лятото бяха изчерпани местата за настаняване в Пампорово, Чепеларе, Смолян и околностите.

Роженският събор отново ще доведе до скок на летния туризъм в Родопите, какъвто бе регистриран и при предишните издания на събитието през 2015 и 2016 г. Тогава към събитието имаше невиждан интерес и то привлече общо над 650 000 посетители от страната и чужбина, които дадоха сериозен тласък на местния бизнес.

Общият бюджетът на „Рожен“ 2019 е малко над 420 000 лева, съобщи Симеон Караколев от Сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“.

Съборът на народното творчество и животновъдство „Рожен“ се организира за трети път от Сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“, Община Смолян и Община Чепеларе. Събитието ще се проведе от 19-ти до 21-ви юли на Роженсските поляни и ще съчетае пъстротата на фолклорни изпълнения, музейни и етнографски експозиции, занаяти, аромата на чевермета и традиционни ястия, изложения чистопородни животни и на месни и млечни храни от фермата, конни атракции, народни веселби и нестинари.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!