Menu
Петък, 23 Февруари 2018 11:59

100 клиента платиха задълженията си с банкови карти в офиса на НАП в Смолян

Публикувана от Прочетена 1434 пъти
НАП - Смолян НАП - Смолян

До момента 100 данъкоплатци са си платили задълженията чрез инсталираните ПОС терминали на работните места в салона за обслужване в офиса на НАП в Смолян, като постъпилите суми са  над 25 хил. лв.

Освен, че са безплатни, другото предимство на картовите преводи е че плащането се отразява веднага в данъчно-осигурителната сметка на клиента. Това означава, че задълженията се погасяват на момента, а не за 24 или повече часа, както е при традиционните банкови преводи.

Към момента безплатните преводи са достъпни за притежателите на банкови карти Мastercard  Maestro като и Bcard на БОРИКА. По-късно през годината се очаква и собствениците на карти Visa също да имат достъп до тази услуга.

На 2 април изтича срокът за подаване на фирмените декларации, тъй като 31 март е в събота. Всички декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане, за които задължението за подаване възниква след 31 декември 2017 г., се подават единствено по електронен път /чрез интернет с електронен подпис/. От тази година отпада отстъпката за подаване по електронен път на годишната декларация за облагане с корпоративен данък.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!