145 години от първото освобождение на Златоград

145 години от първото освобождение на Златоград

На 31,01,1878 г., генерал Черевин влиза победоносно с войската си в Златоград и макар и за кратко градът усеща емоцията на свободата.

Мирослав Янчев- кмет на общината приветства присъстващите. Сподели колко е важно да поддържаме жив спомена за святото дело на предците ни, да научим децата си да милеят за нашето – българското!   "Това, което в миналото са бранили с цената на живота си! За да ни има!" подчерта в словото си господин Янчев.

Главният редактор на Златоградски вестник г-н Ефим Ушев разказа хронологията на събитията в далечната 1878 г.

В знак на признателност и почит към делото на Освободителя и на загиналите в боевете за свободата на златоградчани, пред паметната плоча на генерал Черевин тържествено бяха поднесени венци и цветя от: Община Златоград, Районно управление гр. Златоград, Гранично полицейско управление гр. Златоград, РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ гр. Златоград, ОУ „Васил Левски” гр. Златоград, Комплекс от социални услуги „Дневен център за деца и младежи с увреждания“ и „Дневен център за пълнолетни лица с увреждания“ гр. Златоград, „Център за социална и рехабилитация и интеграция” гр. Златоград, „Център за обществена подкрепа” гр. Златоград и ДЯ „Мир”.

Честит празник!
 
Източник: ФБ Мирослав Янчев
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре