Menu
Понеделник, 10 Юни 2019 19:25

15-та си годишнина ще чества клуб „Хоро“ през 2019 г.

Публикувана от Прочетена 1080 пъти
15-та си годишнина ще чества клуб „Хоро“ през 2019 г. снимка: Клуб хоро
През 2019 година клуб „Хоро“ към читалище „Орфееви гори - 1870“ в Райково навършва 15 години от създаването си. По този повод хореографът Русанка Бодурова, заедно с всички членове, подготвят внушителен концерт – спектакъл. Той е наречен „България в четири сезона“ и ще имаме възможност да го видим на 19 октомври в зала 1 на РДТ „Николай Хайтов“ в Смолян. Това съобщи секретарят на райковското читалище Цеца Илиева. „Всички са много ентусиазирани и се подготвят за годишнината още от миналата година“, посочи Илиева.
 
Клуб „Хоро“ е създаден на 3 ноември 2004 година в чест на Деня на народните будители по инициатива на група читалищни дейци. За краткото време на своето съществуване Клуб „Хоро“ се превърна в любима атракция в редица общоградски, регионални и международни културни прояви. Репертоарът му съчетава в себе си най-богатите образци на националния ни танцов фолклор. „Клуб „Хоро“ е лауреат и носител на златен плакет от Нациоалния събор „Рожен – 2006“, удостоен е със Златен плакет на община Смолян, носител на сертификат на Международната организация по фолклор за заслуги към фолклора, носител на златни и сребърни медали, призове, грамоти и отличия от международни, национални и регионални фестивали.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!