170 млн. лв. постъпления в НАП Смолян за 2020 г.

170 млн. лв. постъпления в НАП Смолян за 2020 г.

Близо 170 милиона лева са постъпленията в офиса на НАП в Смолян за приходите през 2020 година, което е с 4 млн. лв. над планиранотои с близо 7 млн. повече от предходната 2019 г., отчитат от офиса. Въпреки коронакризата, бизнесът и гражданите са внасяли добросъвестно данъците и осигуровките, отчитат от приходната агенция. Запазва се тенденцията за ръст на постъпленията в хазната, като за миналата година той е около 4% спрямо предходната, допълват от ведомството.

През 2020 година данъчните приходи възлизат общо на 68 млн. лв. От тях 15 млн. лв. са платени от бизнеса за корпоративни данъци, а 27 млн. лв. от данък върху доходите на физически лица. Постъпленията от данъка върху добавената стойност са над 25 млн. лв.

Общият размер на приходите от осигурителни вноски е близо 99 млн. лв., като от тях близо 60 млн. лв. са за държавно обществено осигуряване, 26 млн. лв. – за здравноосигурителни вноски и близо 13 млн. лв. – за допълнително задължително пенсионно осигуряване.

„Въпреки трудностите, бизнесът и гражданите коректно спазиха ангажиментите си към бюджета“, коментираха от ръководството на НАП.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре