18 формации взеха участие във Фолклорен танцов фестивал „Девин Денс Фест“

.
18 танцови формации от цялата страна взеха участие във Фолклорен танцов фестивал „Девин Денс Фест“.
 
VIII - то издание официално бе открито днес с изпълнението на родопската песен “Излел е Дельо хайдутин” от страна на прекрасната София на Площад “Игор Юруков” в Девин. Всички гости и любители на танцовите изкуства бяха приветствани от кмета на Община Девин Здравко Иванов, като преди това всички състави дефилираха по централната градска част.
 
В първия кръг, всяка група представи по две български хора, последователно като с едното представиха региона, от който са участниците. Във втория кръг, групите играха заедно популярни хора от различни региони, но всяка в своя кръг.
 
Фестивалът няма състезателен характер и всички групи получиха грамоти от кмета на Община Девин Здравко Иванов.
 
В рамките на фестивалния ден ще се проведе открит урок, на който участниците ще имат възможността да научат нови хора, с които да обогатят репертоара си. Той е в Зала “Европа” на СПА хотел “Орфей” и ще бъде ръководен от Георги Гаров - доцент по Хореография, към катедра „Хореография”, Факултет по изкуствата към ЮЗУ „ Неофит Рилски”.
След приключване на фестивалната програма ще има организирана гала вечеря в ресторанта на Спа хотел "Орфей“.
 
В петък вечер се проведе и хоротека на открито и със специалното участие на солистката на ансамбъл "Българе" Албена Вескова и д-р Милко Бошнаков – преподавател в Югозападен университет „Неофит Рилски“.
 
Организатори на Фолклорен танцов фестивал „Девин Денс Фест“ са Община Девин и „Девин Денс Клуб“.
 
Водещ на събитието бе Веселина Бабаджанкова.
 
 
Източник: Община Девин
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре