Menu
Четвъртък, 23 Февруари 2017 17:07

180 търговски обекта запечатани за данъчни нарушения

Написана от
180 търговски обекта са запечатани за данъчни нарушения от началото на годината, 44 от тях са на територията на зимните курортни Пампорово и Велинград. В курортите на територията на ТД на НАП Пловдив са извършени над 1200 проверки. В девет от проверяваните обекти е констатирана и липса на фискално устройство.  
Най-честата причина за запечатване на обект е укриването на оборот (неиздаване  на касова бележка) и несъответствие на наличните пари в касата с отчетените на фискалното устройство. В повечето случаи става дума за магазини, ресторанти и барове, допълват от НАП, като средното време, в което помещенията остават затворени е 2 седмици. Мярката се прилага в случаите на грубо нарушаване на данъчните закони, включително спрямо търговци, които изобщо нямат касов апарат.  Обектите остават запечатани до плащането на определените с наказателно постановление санкции.  Премахването на стикерите на НАП(вж. снимките)  не по установения ред е престъпление, предупреждават от приходната агенция.
Сигнали за данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или по електронната поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..
 
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!