Четвъртък, 20 Декември 2018

20 милиона лева инвестиции в община Доспат през 2019 година

Публикувана от
Елин Радев
Елин Радев  
Елин Радев Елин Радев
С Постановление на Министерски съвет  по бюджета на Община Доспат ще се отпуснат допълнително средства в размер на 950 000 лв., съобщи кметът на Общината инж. Елин Радев.

Тези пари са предназначени за ремонт, преустройство и оборудване на нова общинска сграда, намираща се на ул. "Капитан Петко Войвода" №3 ", както и за вертикална планировка на имота.

Радев изтъкна, че 2019 година за община Доспат ще бъде изпъстрена с реализирането на много проекти. Сред най-важните са проектът, свързан с изграждането на нова компостираща инсталация за твърди битови отпадъци в с. Барутин в размер на 10 млн лева. Проектът, чрез който ще се ремонтират водопроводите в различни населени места е на обща стойност 6,5 млн лева. За близо 2 милиона лева ще се асфалтират улици във всички населени места. За 500 хил. лева ще се изграждат зелени площи, а отделно за 400 хил. лева ще се строят спортни игрища в Змейца, Барутин и Бръщен.

За първи път в историята на Община Доспат толкова много инвестиции ще се реализират и то в рамките на една календарна година, заяви кметът на Община Доспат.
 
Прочетена 1530 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!