Малки обяви - Смолян днес!

21 % от учителите са заявили желание да се ваксинират. 1/3 от тях ще си направят антигенен тест

21 % от учителите са заявили желание да се ваксинират. 1/3 от тях ще си направят антигенен тест

347 е общият брой на работещите в сферата на образованието в област Смолян, които са заявили желание да се ваксинират. 263-ма от тях са педагогически специалисти, а 84 – непедагогически персонал. Данните посочи д-р Сийка Чернева – директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ-Смолян.

Това са едва около 21 % от общия брой на служителите в образователните институции на територията на областта. „Направили сме подготовка за извършване на антигенни тестове, започваме обучение на медицински персонал, които ще прави тестовете по училища. Това е планирано за периода 25 януари – 4 февруари, по указания на Министерството.

Общо 881 лица са заявили желание да се изследват“, заяви д-р Чернева. По думите на областният управител Недялко Славов, желаещите да се подложат на диагностика с антигенен тест са около 30 % или 1/3 от служителите в сферата на образованието. „Това е напълно доброволно и не бихме искали да влияем или да оказваме какъвто и да е натиск на лицата да се ваксинират или да се подложат на антигенен тест“, категоричен беше Славов.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре