Menu
Петък, 03 Ноември 2017 07:49

21 защитени територии от началото на 2017 г. провериха експертите на РИОСВ – Смолян

Публикувана от Прочетена 944 пъти

От началото на 2017 г. експерти на РИОСВ – Смолян са проверили 21 защитени територии. Плановите проверки са във връзка със спазването на режимите, определени със заповедите за тяхното обявяване и Закона за защитените територии. Текущо се следи състоянието на всички резервати и поддържани резервати на територията на инспекцията.

През август в РИОСВ – Смолян са получени два сигнала за неправомерни дейности, осъществявани в границите на Защитена местност „Триградско ждрело“. При извършените извънредни проверки е констатирано нарушение на режимите, определени със заповедта за обявяване, а именно облагородяване на терени попадащи изцяло в защитената територия и засаждането им с храсти от род Туя (Thuja), за което е съставен Акт за установяване на административно нарушение.

РИОСВ – Смолян припомня, че физически и юридически лица, осъществяващи дейност в защитена територия в нарушение на режима, определен със ЗЗТ и заповедта за обявяване носят наказателна отговорност, като размера на глобата е съобразно извършеното нарушение.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!