Menu
Петък, 14 Април 2017 15:13

360 яйца за Великден боядисаха деца-доброволци от „Чисти сърца“ и Съюза на инвалидите в Смолян

Написана от
В навечерието на най-големия християнски празник Възкресение Христово 10 деца от Младежката доброволческа организация „Чисти сърца“ към храм „Св. Висарион Смоленски“ и от Съюза на инвалидите в Смолян боядисаха 360 яйца за свои връстници и за болни хора.  „Голяма емоция и  радост преживяхме да боядисаме в шест различни цвята толкова много яйца, а след това да ги подарим…“ – обобщиха доброволците след благотворителния ден. Яйцата закупи църквата, а козунаците бяха дарени от добри хора. Сваряването на яйцата също бе благотворително. С голяма благодарност към всички милостива хора, които отделят от своето, за да зарадват другите!
 
chisti surtsa yaitsa 1 chisti surtsa yaitsa 3

След боядисването на яйцата заедно с председателката на Смолянската организация на Съюза на инвалидите Захаринка Славчева доброволците посетиха Детско отделение и центъра за хемодиализа в Многопрофилна болница за активно лечения „Д-р Братан Шукеров“ – Смолян. На всеки лежащ поотделно децата подаряваха яйца и козунаци, черпеха  с бонбони и пожелаваха здраве и радост. Подариха саморъчно изрисувани  празнични картички. Получиха и много благодарности от медицинския персонал, от болните, включително и от майките на дечицата. Разрешиха да бъдат снимани в общата ни радост.
 
chisti surtsa yaitsa 6 chisti surtsa yaitsa 7

Захаринка Славчева благодари на екипите в двете отделения за добрите грижи към болните и най-вече към тези, които са на хемодиализа, защото са членове на съюза и дълги години са под медицински грижи. „Много ни се иска поне малко да облекчим болките на всеки…“, каза тя. Славчева благодари и на децата-доброволци, на които по стара традиция  докосна челцата им с първото яйце, боядисано в червено.
Яйца и козунаци бяха подарени и на семейства с болни и възрастни хора, както и на активисти на съюза.
 
„Чисти сърца“
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!