39 състезателя ще стартират в “Писта София”

39 състезателя ще стартират в “Писта София”

На 16 септември 2023 г, в навечерието на празника на София, ще се проведе „Писта София“, в партньорство със Столична община.

Надпреварата се провежда в рамките на Европейската седмица на мобилността и подкрепя Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL в кампанията им „Ден без загинали на пътя“ в рамките на Дните на безопасността  на пътя между 16-22 септември с мото „Остани жив!“, „Пази живота!“.

В 27-то издание на едно от най-големите автомобилни състезания в България ще вземат участие 39 състезателя разделени в четири класа „Лада“, „Спорт“, “Туринг“ и „Макси“. 

Маршрутът,  дълъг 2 км 400 м,  стартира от „Бизнес парк София“,  минава през тунела на бул. „Александър Малинов“, моста над Околовръстното шосе, „Геридидж Парк“ и финишира отново пред „Бизнес парк София“.

Състезанието ще продължи през целия ден. Тренировките ще се проведат от 8.00 до 12.30 ч., в 13.00ч. е официалното откриване на надпреварата, а стартът – в 13.30 ч. Награждаването ще се състои в 17.00 ч., като ще бъдат раздадени 27 купи.

В рамките на „Писта София 2023г.“ зрителите ще могат да се възползват от „Дрифт Такси“.

Съвместно със Съюза на българските автомобилисти ще се проведе и семейното състезание „ Аз и моето семейство за безопасно движение“!

Семейни екипи ще бъдат предизвикани да покажат умения в майсторско шофиране, теоретични знания по безопасно движение и адекватни реакции при настъпване на ПТП. Децата също трябва да покажат знания по безопасност на пътя и умения с велосипед или пък да нарисуват своята представа за поведение на децата на пътя.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре