40 –та си годишнина отбелязва ОУ „Иван Вазов“ в Смолян  

40 –та си годишнина отбелязва ОУ „Иван Вазов“ в Смолян  

Своята 40-годишнина отбеляза днес ОУ „Иван Вазов“ – Смолян. Празникът започна с шествие, в което взеха участие всички ученици и учители от учебното заведение. Учениците бяха разпределени в специални блокове – на приказните герои, на медалистите, блок на традициите, в който децата бяха облечени в народни носии.

Пред община Смолян бяха пуснати балони с послания. След това в сесийната  зала се състоя концерт под надслов „ОУ „Иван Вазов“ и приятели“. „Има много институции, с които си партнираме. Те работят с нашите деца и извличат най-доброто от тях, показват техните таланти и затова държим да празнуваме с нашите приятели“ каза директорката Росица Лакудова. По думите й 40 години не са голям отрязък от време, погледнато исторически. Но това училище е с традиции.

Още от създаването му преподавателите стават базови преподаватели към филиала на ПУ. „Тук има създадени традиции, които всеки следващо поколение ги приема и доразвива. Благодарна съм на всички наши учители, на всички директори, на всички съмишленици, които са дали своя принос за това училище, защото училището е една институция, която трябва да бъде тачена“, добави Лакудова. По време на празничния концерт секретарят Момчил Николов прочете поздравителен адрес от името на кмета Николай Мелемов.

Той връчи на директорката Росица Лакудова и парична награда от 500 лв., която е по предложение на градоначалника и гласувана от Общинския съвет за отбелязване на юбилея. Лакудова поздрави учителите, родителите, учениците и бившите си колеги като разказа за историята на училището и неговите постижения. Приветствия отправиха Лидия Парпулева от РУО и Стефка Анастасова-Чавдарова от името на Училищното настоятелство. На сцената се изявиха талантите от учебното заведение, които заслужиха аплодисментите на публиката.

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.

нагоре

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!