Menu
Петък, 16 Март 2018 07:56

46-гoдишнинaтa oт възpoдитeлния пpoцec oтбeлязвaт в Бapyтин

Публикувана от Прочетена 3813 пъти

С възпоменателен митинг в Барутин, ще бъде отбелязана 46- годишнината от възродителния процес и насилствената смяна на имената в доспатското село.

В програмата е предвидено да има изказване на официалните гости, поклонение пред паметника на загиналите в събитията, както и курбан. Очаква се, членове на централното ръководство и народни представители на Движението за права и свободи да участват в традиционния възпоменателен митинг.  Мероприятието ще се проведе на 17 март (събота)в центъра на Барутин от 10:30 ч. и е организирано от Областният съвет на ДПС - Смолян.

 При трагичните събития през 1927 г. са загинали двама жители на с. Барутин, трима са ранени, а десетки са били интернирани в различни краища на страната.

Пресцентър ДПС - Смолян

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!