Четвъртък, 18 Юли 2019

52 стават сградите в Златоград, санирани със средства от Европейския съюз

Публикувана от
52 стават сградите в Златоград, санирани със средства от Европейския съюз
   
Вчера, 17.07.2019 г., Община Златоград стартира, с водосвет, изпълнението на три нови проекта, които предвиждат интервенции, в сферата на енергийната ефективност, за 21 многофамилни жилищни сгради. Проектите се реализират с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020, процедура BG16RFOP001-2.002 „Енергийна ефективност в периферните райони-2”.

С провеждане на първите публични събития се даде старт на строително-ремонтните дейности на бл. № 195А, бл. №189 и бл. №178, които са част от проекти, включващи и следните сгради: "Станко и Даниел Пееви", "Орфей", "Мила",бл. №174, бл. №177, "Анжерови", "Дарина", "Йосиф Кехайов", "Бочукови-Златоград", "Аристе", "Пролет", "Белия дом", "Саралийски", "Пехливанови", "Хаджиеви", "Зюмбюл", "Сватеви" и бл.№190.

В изказването си, Кметът на Община Златоград – г-н Мирослав Янчев, отчете последователната политика на местната власт за повишаване на енергийната ефективност на общински обекти - училища, детски градини, детска ясла, социални центрове, сгради на държавни институции и многофамилни жилища. За последните четири години са въведени мерки за енергийна ефективност в 20 сгради, а новите проекти предвиждат такива интервенции в още 32 сгради от жилищния фонд на общината ни.

Вложените инвестиции възлизат на над 12,5 милиона лева.
 
Прочетена 1039 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!