52 стават сградите в Златоград, санирани със средства от Европейския съюз

52 стават сградите в Златоград, санирани със средства от Европейския съюз
Вчера, 17.07.2019 г., Община Златоград стартира, с водосвет, изпълнението на три нови проекта, които предвиждат интервенции, в сферата на енергийната ефективност, за 21 многофамилни жилищни сгради. Проектите се реализират с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020, процедура BG16RFOP001-2.002 „Енергийна ефективност в периферните райони-2”.

С провеждане на първите публични събития се даде старт на строително-ремонтните дейности на бл. № 195А, бл. №189 и бл. №178, които са част от проекти, включващи и следните сгради: "Станко и Даниел Пееви", "Орфей", "Мила",бл. №174, бл. №177, "Анжерови", "Дарина", "Йосиф Кехайов", "Бочукови-Златоград", "Аристе", "Пролет", "Белия дом", "Саралийски", "Пехливанови", "Хаджиеви", "Зюмбюл", "Сватеви" и бл.№190.

В изказването си, Кметът на Община Златоград – г-н Мирослав Янчев, отчете последователната политика на местната власт за повишаване на енергийната ефективност на общински обекти - училища, детски градини, детска ясла, социални центрове, сгради на държавни институции и многофамилни жилища. За последните четири години са въведени мерки за енергийна ефективност в 20 сгради, а новите проекти предвиждат такива интервенции в още 32 сгради от жилищния фонд на общината ни.

Вложените инвестиции възлизат на над 12,5 милиона лева.
 

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.

нагоре

 Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!