Menu
Четвъртък, 12 Юли 2018 19:16

60 самодейци от Момчиловци ще участват във фестивала „Добринишко лято”

Публикувана от Прочетена 1017 пъти

Самодейците от Народно читалище”Светлина 1925”, с.Момчиловци ще вземат участие в традиционния фестивал „Добринишко лято. Събитието ще се проведе на 14 юли в гр. Добринище, съобщи секретарят на момчиловското читалище Васка Мавродиева.

Фолклорна група „Светлина” с ръководител Елена Каневска – Андреева ще представи Старинната родопска сватба. Във фестивала ще участват още Гайдарски състав „Момчиловци”, с ръководител Атанас Тодоров, Танцов състав „Етномагия” – ръководител Кристина Наумоска, Клуб”Хоп-Троп” с ръководител Росанка Бодурова е индивидуалния изпълнител Георги Симидчиев. Всички заедно са подготвили 15 минутна обща програма, която ще покаже магията на родопския фолклор. Общо 60 самодейци от Момчиловци ще пеят, танцуват и свирят на сцената на Добринишко лято. Читалище „Светлина” – с. Момчиловци участва за втора поредна година във фестивала.

„Добринишко лято“ е инициатива на местното читалище „Димитър Благоев“ и се провежда за шеста година.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!