Menu
Петък, 06 Октомври 2017 11:38

600 деца и младежи от Смолян се включват в Европейския ден на спорта в училище

Написана от
Прочетена 1927 пъти

За поредна година община Смолян подкрепя инициативата

Община Смолян подкрепя Европейския ден на спорта в училище, който трябваше да се  проведе на 29 септември т.г., но заради лошото време се отложи за 6 октомври.

Общината подкрепя за поредна година инициативата, като осигури финансови награди за най-активните учебни заведения, като средствата са предвидени единствено за закупуване на спортни стоки за часовете по физическо възпитание и спорт. В деня на спорта се включват 600 деца и младежи от учебните заведения и детските градини в Смолян. Провеждат се състезания по футбол, народна топка, тенис на маса, подвижни игри, походи и др.

Европейският ден на спорта в училище (European Schools Sport Day ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник. Основната цел на събитието да насърчава физическата активност сред учениците в цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации. Европейският ден на спорта в училище (ЕДСУ) дава възможност на училищата да се свържат с други европейски страни, популяризират физическото възпитание и спорта в училище, да създадат условие за забавление чрез физическа активност за младите хора, да подобрят общественото здраве и благополучие, чрез въвеждане на методи за учение през целия живот.

В България инициативата се координира от сдружение BG Бъди активен, а на национално ниво кампанията NowWeMOVE има подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката и общините.

Пресцентър на община Смолян

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!