Петък, 18 Октомври 2019 11:11

600 ДЕЦА УЧАСТВАХА В ТРАДИЦИОННАТА ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКА ЩАФЕТА, ПОСВЕТЕНА НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА РОДОПИТЕ

Публикувана от

Около 600 деца от всички смолянски училища и детски градини участваха в лекоатлетическата щафета, която традиционно организира Община Смолян, по случай 107 години от Балканската война и Освобождението на Родопите. Стартът бе даден на
пешеходния мост между Родопския драматичен театър и Областната администрация, а финала беше пред паметника на полк. Владимир Серафимов в Смолян.


Преди началото на щафетата учениците почетоха легендарният пълководец с поднасяне на венец пред паметника му .
Със спортната проява засвидетелстваме уважението си към загиналите за нашата свобода и ще посрещнем и Празника на Смолян, която кулминация е на 21 октомври, посочи преди старта на щафетата секретарят Момчил Николов.
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди първенците, които получиха медали, плакети и грамоти.


Основен организатор на спортното събитие е Община Смолян със съдействието на ОД на МВР и с подкрепата на Младежкия авариен екип към БЧК в областния град. За всички участници бяха осигурени плодове и лакомства от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Наградите за състезателите осигури община Смолан


Бяха наградени и победителите от математическото състезание „Стоян Попратилов”. То също е част от инициативите, посветени на празника на град Смолян и дава възможност за изява на деца с талант в математиката като се популяризират постиженията им пред обществеността.
Организатор на състезанието е СМБ-секция Смолян с подкрепата на Факултета по математика и информатика (ФМИ) към ПУ „Паисий Хилендарски“, Научно-технически съюзи -Смолян, Община Смолян и РУО-Смолян.

КЛАСИРАНЕ

1-2 клас
1. ОУ „Иван Вазов“ гр. Смолян
2. СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян


3-4 клас
1. СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Смолян
2. ОУ „Иван Вазов“ гр. Смолян
3.СУ „Отец Паисий“


5-6 клас
1. ОУ „Иван Вазов“ гр. Смолян
2. ОУ „Проф.д-р Асен Златаров“
3. СУ „Отец Паисий“


7-8 клас
1.ЕГ „Иван Вазов“ гр. Смолян
2. ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян
3. ОУ „Иван Вазов“ -Смолян


9-10 клас
1. ЕГ „Иван Вазов“ гр. Смолян
2. ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян
3. СУ „Св.Св.Кирил и Методий“-гр.Смолян


11-12 клас
1. ЕГ „Иван Вазов“ гр. Смолян
2. ПГИ „Карл Маркс“ гр. Смолян
3. ППМГ „Васил Левски“ гр. Смолян

Прочетена 772 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


 Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!