Menu
Понеделник, 18 Юни 2018 11:44

65-годишен смолянчанин предаде пари и злато на ало-змамник

Публикувана от Прочетена 1726 пъти

На 16.06.2018 г. в РУ - Смолян е образувано досъдебно производство за това, че на 16.06.2018 г., около 16.00 часа в гр.Смолян, ул."Снежанка", неизвестно лице, представил се като полицейски служител, се обадил по телефона на 65-годишен мъж от гр.Смолян и му обяснил, че трябва да съдейства за провеждането на полицейска операция по задържане на телефонни измамници, като събере всичките си пари и ценности и ги остави пред жилището си. 65-годишният мъж е оставил пред жилището си полиетиленова чанта, съдържаща сумата от 80 лева, златен пръстен и златен медальон. По случая е образувано досъдебно производство. Продължава извършването на процесуално-следствени и оперативно-издирвателни мероприятия. 

Отново обръщаме внимание на гражданите, да бъдат бдителни и да не забравят, че няма процедура, по която институция да събира пари от гражданите по телефона. Няма процедура, при която гражданите да съдействат за залавяне на телефонни измамници, давайки всичките си спестявания, некити и ценности на непознати. Специално се обръщаме към тези, които имат в семейството си възрастни хора, живеещи самостоятелно – непрекъснато да им напомнят, че не бива да дават пари на непознати под никакъв предлог. Също така да не водят продължителни разговори по телефона с непознати лица. В случай, че се усъмнят, че някой се опитва да ги измами, или искат да проверят провежда ли се наистина полицейска операция за залавяне на телефонни измамници, гражданите могат да позвънят на денонощната гореща линия на тел. 0301/35 323, на който можете да получите помощ и консултация по всяко време.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!