Menu

Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.
Вторник, 11 Март 2014 23:19

70 дни до Европейските изборите — състезание с времето за завършване на законодателство

Публикувана от Прочетена 2348 пъти
70 дни до Европейските изборите — състезание с времето за завършване на законодателство снимка: ЕП
Членовете на действащия сега Европейски парламент ще проведат последната си пленарна сесия в средата на април. Дотогава напрежението се засилва постоянно, тъй като членовете на ЕП  се стараят да постигнат съгласие между различните политически групи и различните държави членки, за да приемат някои изключително важни законопроекти.
Дневният ред на оставащите пленарни сесии и заседания на комисии е изпълнен с преговорите по единния механизъм за спасяване на фалирали банки, финансовите услуги, железниците, защитата на данните, помощта за най-нуждаещите се и други почти финализирани законопроекти. Всяка точка от законодателството, която не бъде гласувана на последната пленарна сесия, ще отпадне.
По отношение на икономиката членовете на ЕП правят всичко възможно за приемане ключовите компоненти на банковия съюз: гаранциите за депозитите, спасителните фондове и единния  надзорен механизъм (ЕНМ).
След тях е  и разследването на Парламента относно усилията на „Тройката“ Европейската комисия, Европейската централна банка и МВФ  да спаси европейските държави от икономическата криза. Докладът на Комисията по икономически и парични въпроси е следен с интерес, особено в държави, където решенията на „Тройката“ са оказали най-голямо влияние на всекидневния живот на хората.
Въпроси, свързани с безопасността на храните, като инспекцията на храните и фуражите, здравето на животните и правилата за хуманно отношение към животните, се обсъждат в Комисията по околна среда и Комисията по земеделие и могат да бъдат включени в дневния ред на сесията, която ще се проведе в средата на април.
Проектозакони за защита на потребителите, като тези за етикирането по модела на „произведено в“ и последният пакет за телекомуникациите, който намали още повече цената на роуминг услугите, са също в процес на подготовка.

 Пресцентър на „Европа Директно” в Смолян по информация на Европейския парламент

 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!