Menu
Сряда, 09 Януари 2019 10:58

72 деца в социален риск ще получават безплатен обяд, осигурен от БЧК

Публикувана от Прочетена 682 пъти

Запоредна година Смолянската организация на БЧК стартира реализирането на проект “Топъл обяд”. Чрез осигуряването на безплатна топла храна в училище всеки ден за периода от 7 януари до 30 май 201г. ще бъдат подпомогнати 72социално-уязвими деца и младежи на възраст от 7 до 18 години в училища. В ОУ “Кирил и Методий” – с.Давидково безплатен обяд ще получават 8 деца, в СУ ”Христо Ботев” – гр.Девин – 10 деца, в ОУ "Никола Йонков Вапцаров" – с.Шаренка - 7 деца, в СУ „"Св. Св. Кирил и Методий" – с.Върбина – 7 деца, в СУ "Отец Паисий" – гр.Мадан – 10 деца, в СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - гр. Неделино – 15 деца, по пет деца са в ОУ „Стою Шишков”, с.Търън, ОУ „Стою Шишков”, гр.Смолян и СУ „Отец Паисий“ гр.Смолян.

Учениците, включени в програмата, получават съдействие от учителите в училищата и се включват в програмата така, че да не се различават в средата на своите връстници при получаването на тази подкрепа, уточни Мария Делева.

От НС на БЧК, с помощта на дарители са осигурени 14 400 лв.,  а за храненето на тези 72 деца за период от 100 дни са необходими 17 280 лв. Областната организация  на БЧК ще положи усилия за набиране на средства за програма „Топъл обяд“ и тя да продължи в този обем до 30 май 2019г. „Със средства на дарители от местните общности трябва да съберем разликата от 2 880 лв. Това не е непосилна сума за доброволците и за дарителите на организацията”, каза още директорът и областен секретар на БЧК – Смолян Мария Делева. 
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!