78 творби - графика, живопис и малка пластика са подредени в КДК

78 творби -  графика, живопис и малка пластика са подредени в КДК 78 творби -  графика, живопис и малка пластика са подредени в КДК 78 творби -  графика, живопис и малка пластика са подредени в КДК 78 творби -  графика, живопис и малка пластика са подредени в КДК
Снощи в зала „Петър Стайков” на КДК беше открита традиционната Коледна и Новогодишна изложба на художниците от Смолян. Колекцията е съставена от 78 творби - графика, живопис и малка пластика на 27 майстори на четката и длетото, посочи при откриването председателят на КДК Светозар Казанджиев. Сред тях блестят имената на проф. Ружко Челебиев, доц. д-р Стоян Дечев, Елка Василева-Пашалиева, Симеон Николов, Росица Палийска, Румен Найденов, Ангел Бебелеков, Живка Кисьова, Елена Мирчева, Андрея Мановски, Костадин Камбарев, Стефан Данчев и още и още.
 
Редом до картините са изложени книги на български и световни автори, картини малък формат, сувенирни предмети. Изложбата е едновременно и базар.
Беше прочетен и поздравителен адрес от кмета Николай Мелемов към творците.
 
След официалното откриване на изложбата се състоя среща с интелигенцията от Смолян по повод светлите Рождественски празници и настъпването на Нова година.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре