Logo
Печат на тази страница
Сряда, 05 Май 2010 21:39

Oт Димитър Аргиров Дo Dimmi Argus

Публикувана от Прочетена 6826 пъти
Ex_Epizod_-_s_Drago_i_Miro
След като издаде два диска с македонски песни, народният певец и рокаджия  Димитър Аргиров реши да се появи на българския музикален пазар и с другото си лице.  През 2009 г., живеещият от 18 години в Италия, син на легендарния народен певец – Илия Аргиров се прояви като продуцент и издаде един свой и един на баща си диск с народни песни. Сега Димитър Аргиров подготвя трети – съвместен на син и баща.
Заклет метъл, първият певец на група „Епизод” издаде наскоро и сингъл с рок парчета, озаглавен “Black And White”. „Първоначалната ми идея беше да издам цял албум, но реших първо да опитам със сингъл. До края на годината ще е готов и албума”, споделя
Димитър.   Дискът “Black And  White” съдържа три песни – две на английски и една балада на български. Той е плод на съвместната работа на музиканта с неговия колега Драгомир Драганов, също екс член на „Епизод” и собственик на Double D Music -  компанията, която издава Димитър Аргиров и Dimmi Argus в България.
Dimmi__IliyaDimitar_Argirov
Кой е всъщност Dimmi Argus? Това е артистичният псевдоним на Димитър Аргиров, с който той е познат на музикалните среди в Италия. За дългите години, когато живее там музикантът участва в няколко италиански проекта – „Cassandra”, „Chakrah” и „ Logart”, включително и в tribute band на „Dream Theater” и „Black Sabbath”. През 2000 година певецът решава да прекрати музикалната си кариера, а през 2007 страстта му към рока го връща отново на сцената.
Dimmi Argus вече е идвал три пъти в София заедно с последната си група „ Logart”, а феновете успяха да чуят тяхната музика в рок бар „Fans”. В момента певецът подготвя свои изпълнения с български музиканти, с които ще може по-често да се изявява на родна сцена.
Последната новина около Dimmi Argus е предстоящия му концерт на 29 май в София, организиран от клуб R.B.F. и музикална компания Double D Music. Dimmi Argus ще пее заедно с група „Alter Ego” – бандата на китариста Драго Драганов, който миналата година издаде самостоятелен албум. Група „Alter Ego” е съставена от членове на друга култова метъл банда „Velvet Project”, която свири в София с Тимо Толки, китариста на „Stratovarius”. Концертът на Dimmi Argus в клуб R.B.F ще подгрее младата софийска метъл група „Dinamica”.
Dimmi_5Korica_Disk
Интересно съвпадение е, че миналата година на същата дата – 29 май Dimmi Argus и италианската му група „ Logart” забиха в рок бар „Fans”. В края на концерта на сцената се получи импровизирано събиране на бивши членове на група „Епизод” от периода, в който правеха средновековно шоу и песните им бяха по мрачните текстове на френския класик Франсоа Вийон. Тогава някои от старите песни на „Епизод”  изсвириха  Драго, Миро и Стоян, а Dimmi отново се изяви като вокал. Дали и на 29 май тази година няма да се получи същото? Сигурни сме, че феновете няма да имат търпение да разберат….
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Последните от Смолян днес!

Copyright © 2009 - 2019 Смолян днес!. All rights reserved.