Четвъртък, 05 Септември 2019 18:10

Адриан Петров: "ФА "Родопа" е сред най-добрите ансамбли в страната

Публикувана от
Започна новия творчески сезон на Ансамбъла, който през 2020 г. ще чества 60-годишнина
 
„ФА „Родопа“ е на мястото, на което трябва да бъде – високо на пиедестала, сред най-добрите ансамбли на България, с най-добрите танцьори певци и изпълнители, чиято цел е била и ще бъде да популяризира невероятното богатство на Родопите и на България“. Това каза художественият ръководител на Ансамбъла Адриан Петров. Днес бе дадено началото на новия творческия сезон на една институция, позната по целия свят, която през следващата – 2020 г., ще отбележи 60-та си годишнина, дена институция, създала големи имена в българското изкуство през годините и пренесла до ден днешен онова, което нашите деди и прадеди са ни оставили в наследство - невероятното фолклорно богатство на магнетичната планина Родопа. „Благодаря на всички вас за изминалия творчески сезон, през който Ансамбъла за пореден път достигна до най-високите върхове на музикално-танцовото изкуство, посети различни кътчета в страната, направи десетки срещи с любимата си публика, а апотеоза беше Събора на народното творчество „Рожен 2019“, каза още Петров. Новия творчески сезон на ФА „Родопа“ ще бъде разделен на две части. Първо турнето със спектакъла Невястата продължава. Едновременно с това ще започне и работата по новия спектакъл „Нощ на фолклора“. Втората част на сезона е юбилейната 2020 година за ФА „Родопа“. „Цялата следваща година ще бъде под това мото. Ще покажем новите гласове, новото звучене на Ансамбъла и всичко това в симбиоза с колегите от Духовия оркестър, които са част от нашето семейство. Дано в края на следващата юбилейна година да можем да кажем с още по-голяма сила, че Ансамбъл „Родопа“ има своето уникално място в българското изкуство, което заслужава, защото го е защитил по един непреходен и категоричен начин“, отбеляза Адриан Петров.
Прочетена 5432 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


 Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!