Menu
Понеделник, 02 Октомври 2017 16:49

Актрисата Десислава Минчева с поредно голямо международно отличие

Публикувана от Прочетена 1190 пъти
Десислава Минчева Десислава Минчева

Известната и обичана смолянска актриса Десислава Минчева получи наградата за Най-добра актриса на 10-тия юбилеен фестивал за куклен театър за възрастни "Пиеро" в Стара Загора за ролята си в спектакъла на режисьора Петър Тодоров "Аз, Душата", продукция на Център за изкуства „За Родопите“! Новото си голямо отличие актрисата спечели в благородно съревнование с колеги от България, Русия, Франция, Холандия, Чехия, Словения. Членове на журито бяха изтъкнати професионалисти от България, Германия и Словения. Фестивалът е единственият по рода си в България, и един от малкото в Европа и света, посветени на кукления театър за възрастни, което прави отличието още по-ценно.

Спектакълът „Аз, Душата“ е създаден през 2008 г и вече има в колекцията си две отличия за Най-добър спектакъл от фестивала „Двама са малко, трима са много“ в Пловдив – на международното и на холандското жури, както и актьорската награда на Съюза на артистите в България за Десислава Минчева от фестивала „Панаир на куклите“ в София.

Наградата е поредното доказателство за това, че в Смолян живеят и работят театрални артисти от голяма международна класа.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!