Петък, 03 Ноември 2017

Албански данъчни почерпиха опит от НАП

Публикувана от
Албански данъчни почерпиха опит от НАП
   

Албанската данъчна администрация проучи опита на колегите си от НАП. През тази седмица приходната администрация на България беше домакин на работно посещение на представители на албанската данъчна администрация по програма „Фискалис 2020“ на Европейската комисия. Делегацията включваше високопоставени експерти от централата в Тирана, както и директори от териториални структури.  Албанските данъчни се интересуваха от опита на НАП и добрите практики, техниките и софтуерът, който използват българските експерти в областта на данъчните ревизии и управлението на риска.

Българските експерти запознаха албанските си колеги с контролната дейност на НАП. Представена беше и дистанционната връзка на касовите апарати с информационната система на Агенцията, както и ползите от нейното функциониране.

На срещата беше направена практическа демонстрация на работата на информационна система „Контрол“ на НАП. Българските експерти представиха и новите методи, които използват в работата си за превенция и противодействие на данъчни измами. НАП сподели и опита си в управлението на риска и изработването и прилагане на програми за спазване на законодателството и намаляване на нивата на риск. Албанската делегация се запозна и с работата на Териториална дирекция „Големи данъкоплатци и осигурители“ на НАП.

Прочетена 1936 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!