Menu
Вторник, 25 Юли 2017 17:57

Американски художнички откриха изложба в Полковник Серафимово

Написана от
На 24 юли в "Розовата къща" в с. Полковник Серафимово бе открита изложба на две американски художнички. Ейми Ханум и Ким Абрахам пристигат от Ню Лондон, щат  Кънектикът на гости в дома на Любомир Левчев в селото. Те пристигат с идеята да снимат кътчета от Родопите. Но пленени от красивата природа, те се вглеждат в земята, гората и красивите багри наоколо. Решават да ги пресъздадат в нестандартни художествени творби от камък, дърво, кожа и платно. Своите произведения младите художнички подреждат в изложба, която представиха на своите почитатели.
 
hudozhnichki 1 hudozhnichki 2
 
Кака Данче Згурова беше поласкана, че е нарисувана от тях. За спомен тя се снима с Ейми пред  картината, на която е позирала. Обект на рисунките са също и красиви родопски къщи, кучето в Розовата къща, поточета, калинки, малинки и много цветя. Фина паяжина бе вплетена в кора от дърво, а слънцето грееше във всичките им творби. Хората от селото ги дариха с букети от селски цветя.
Публиката при откриване на изложбата беше интернационална. Имаше местни жители, както и англичани, руснаци, италианци, германци, софиянци и гости от Израел. На чаша вино и сладка раздумка, въпреки езиковите различия, успяхме да усетим взаимната привързаност към родопските красоти. Момичетата споделиха, че човек, дошъл веднъж в това райско кътче, не може да не се върне пак тук. Като благодариха за гостоприемството, те обещаха, че пак ще дойдат.
 
 
Радка Тунева-Янчевска - Съпредседател на
"Сдружение за устойчиво развитие на село Полковник Серафимово"
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!