Menu
Сряда, 09 Май 2018 17:21

Андриян Петров: „Вие, прекрасните млади хора, превръщате този ден в празник на младостта, на идеите, на борбеността, на знанието”

Публикувана от Прочетена 833 пъти

Заместник-областният управител Андриян Петров поздрави, от името на областния управител Недялко Славов и от свое име, директорът на ЕГ „Иван Вазов”-Смолян – Надежда Горанова, преподавателите, учениците, родителите и всички гости на Фестивала на чуждите езици. „За мен е чест и удоволствие да присъствам на този незабравим празник.”, изрази вълнението си той.

„Днес целият свят ще се поклони пред милионите жертви, дали живота си за нова Европа, за един нов свят. Днес празнуваме празника на новото, на желанието ни за единение, на един свят без граници, свят на вас – младите хора.”, каза Петров с уважение към саможертвата на загиналите във Втората световна война.

„През последните години на 9-ти май тук, в Смолян, има едно събитие, което оставя белег за дълго време – Фестивалът на езиците на Езикова гимназия „Иван Вазов”-Смолян. Вие, прекрасните млади хора, превръщате този ден в празник на младостта, на идеите, на борбеността, на знанието, на всичко това, което младите могат и трябва да покажат.”, допълни заместник-областният управител и пожела много емоции, настроение и успех на фестивала.

Откривайки тазгодишния традиционен чуждоезичен фестивал, възпитаниците на ЕГ „Иван Вазов” отличиха част от своите преподаватели. С награда „На учителя с любов” беше удостоена Мария Николова Коджаколева, Белла Дичева беше титулувана за „Учителя слънце”, Надя Стоянова – „Най-всеотдаен учител”, Мирослав Аджов – „Най-мотивиращ учител”, Антония Панайотова – „Най-креативен учител”, Ана Николова – „Най-стилен учител”, Тодор Сотиров – „Най-забавен учител”. Завършващите от Випуск 2018 отправиха послания от сцената, с които изразиха своята признателност и благодарност към класните си ръководители и всички свои преподаватели.

На Фестивала на чуждите езици тази година ученици от 8, 9, 10 и 11 клас на Езиковата гимназия в Смолян представят петнадесет постановки, всяка в рамките на около десет минути, пресъздавайки актуални истории, свързани с особеностите на съвременния свят. Събитието е със състезателен характер, като участниците се оценят от петчленно жури в състав: Галина Ангелова – преподавател по английски език, Мариела Кацарова – преподавател по немски език, Sadie James – помощник-учител по английски език по програмата „Фулбрайт”, Ineke Fecht – помощник-учител по немски език, Неда Шишманова – ученичка от 12 „б” клас.

Празникът на чуждите езици, който се утвърди като емблематичен за ЕГ „Иван Вазов”-Смолян, уважиха заместник-областният управител Андриян Петров, експерти от Областна администрация Смолян, община Смолян, представители на РУО-Смолян, РД МВР-Смолян, 101-ви Алпийски полк, „Европа Директно”-Смолян, ученици и преподаватели от ППМГ „Васил Левски”-Смолян, родители, граждани, представители на медии.

 

 

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!