Анонимно и безплатно изследват за ХИВ/СПИН в Смолян

Регионалната здравна инспекция, Български младежки червен кръст и Обединен детски комплекс - Смолян отново заедно организират отбелязването на 1 декември, Световен ден за борба с ХИВ/ СПИН. „Стена на антиСПИН посланията” ще очаква призивите на младежите от 20 училища на област Смолян за безрисково сексуално поведение, употреба на презервативи и толерантно отношение към хората, живеещи с ХИВ. От активистите на БМЧК учениците в Смолян ще получат информационни материали с актуалното мотото „Презерватирай се!”, както и традиционните червени ленти, символ на световното антиСПИН движение, подготвени от членовете на клуб „АнтиСПИН - АнтиДрога” към Обединения детски комплекс. Децата от клуба ще насочат вниманието на своите връстници към страшната инфекция и чрез специално изготвени презентации във фоайетата на ІV ОУ „Стою Шишков” – гр. Смолян и на ОДК.
РЗИ обявява също акция за АНОНИМНО И БЕЗПЛАТНО изследване за ХИВ/ СПИН с фокус върху младите хора на града - ученици и студенти.
ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ДЕКЕМВРИ ВСЕКИ, ЖЕЛАЕЩ ДА УСТАНОВИ СВОЯ ХИВ-СТАТУС МОЖЕ ДА НАПРАВИ ТОВА В ЛАБОРАТОРИЯТА НА РЗИ ОТ 9:00 до 16:00 часа, съобщиха от пресцентъра на  РЗИ – Смолян.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре