Menu
Четвъртък, 17 Май 2018 18:27

Ансамбъл „Родопа” със статуетка от Националните празници на професионалното фолклорно изкуство – „Пазарджик 2018”

Публикувана от Прочетена 1398 пъти

ФА „Родопа” - Смолян взе участие в Националните празници на професионалното фолклорно изкуство, които се проведоха в град Пазарджик преди броени дни в препълнената зала на ДКТ „Константин Величков“. Атанас Чолаков, гл. художествен ръководител на ансамбъл „Пазарджик“ връчи на ФА „Родопа” статуетка. Артистите получиха цветя и поздравления от кмета Тодор Попов, под чиято егида се проведе Седмото издание на Националните празници на професионалното фолклорно изкуство- „Пазарджик 2018”.

Ансамбълът представи музикално-танцовия спектакъл „Невястата” под бурните аплодисменти на пазарджишката публика. Постановката надхвърля рамката на танцов спектакъл и вплита изразността на родопския фолклор, езика на танца и песента. "Невястата" е нещо напълно ново за репертоара на фолклорните ансамбли у нас. Режисьор на спектакъла е Адриан Петров – главен художествен ръководител на ФА „Родопа“. Хореографи са Сийка Василева – главен хореограф, Спас Стойнев и Стефка Барбудова, а композитор е Николай Балабанов. Според оценките на публиката спектакълът носи магията на Родопите и е впечатляваща музикално-танцова интерпретация на емблематична за Смолян легенда.

Пресцентър на община Смолян

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!