Ансамбъл "Родопа" тръгва на национално турне със спектакъла "Изтървани ритми"

Снимка : Архив
Ансамбъл "Родопа“ тръгва на национално турне със спектакъла "Изтървани ритми“. Това съобщи пред журналисти главният му художествен ръководител Андриян Петров, То започва с премиера на 30 ноември в Родопския драматичен театър в Смолян, след това уникалната трилогия ще бъде представено във всички 28 областни градове в страната.

Петров припомни, че идеята за трилогията се е родила по време на пандемията, когато ансамбълът е нямал възможност да пътува и са се среща с любимата си публика. "Тогава неспирайки творческия процес, успяхме да създадем различни творчески продукти, които обединихме в тази трилогия, която включва три отделни части, представящи всяка една от формациите в ансамбъла. Първата част е "Изтървани ноти“ и представя народният оркестър и духовият оркестър на ансамбъла. Втората част е "Изтървани стъпки“, като там акцентът е върху танцовия състав, а третата част е "Изтървани песни“, където акцентът е върху народния хор. Четвъртата част включва най-важните моменти от трите части, които да изградят една обща част "Изтървани ритми“ и в нея ние обединяваме няколко изкуства“, посочи Петров.  

"Изтървани ритми“ е разказ за едно момиче, което посещава Смолянския исторически музей и залисана от разглеждането на предметите не осъзнава кога затваря музея. Със затварянето на музея, героите в него и картините оживяват и тя се включва в много от тях. Това е и разказ за една неосъществена любов. Зрителите ще могат сами да се насладят на това уникално представление на 30 ноември“, каза още Петров.
 
Източник: Агенция "Фокус"
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре