Menu
Петък, 01 Юни 2018 06:12

Арексим Инженеринг” ЕАД отново посрещна ученици

Написана от

"АРЕКСИМ ИНЖЕНЕРИНГ" ЕАД отново посрещна ученици днес-седмокласниците от ОУ "Стою Шишков", с. Търън.

"Ръководството приветства подобни инициативи за запознаване на обществеността с дейността му, като именно чрез тях провокира интереса у младите хора да изберат в бъдеще усъвършенстването им да е свързано с инженерните специалности в областта на машиностроенето и полимеростроенето, Целта на днешното посещение бе учениците да се запознаят с дейността на дружеството", съобщи Кирил Асенов-младши, мениджър "Нови проекти" в компанията.

"Работим по няколко проекта с младите хора от региона и основната цел е завършващите седми клас да бъдат професионално ориентирани, обясни Кирил Асенов-младши. Децата разгледаха производствения процес в предприятието и бях впечатлен от техните познания за фирмата, посочи той.

ПГТТ "Христо Ботев", съвместно с Арексим Инженеринг ЕАД и "ФЕСТО" предлагат дуално обучение, финансирано от МО и сме сигурни, че следващата година ще има такова обучение, каза Асенов-младши.

От 2014 г. предприятието предлага двумесечна временна заетост на ученици и студенти. – казва Кирил Асенов-младши, мениджър "Нови проекти" на „Арексим Инженеринг“ ЕАД.

„Вярваме, че една от най-важните ни роли е да помагаме на младите да открият своите заложби и да стартират своята успешна кариера в Смолян, да им покажем реалната работна среда. Тук те могат да натрупат опит, който ще им бъде изключително полезен за бъдещото им професионално развитие. От 2014 г. предприятието предлага двумесечна временна заетост на ученици и студенти.“ – казва Кирил Асенов-младши. Посещението завърши с торта и снимки.

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!
Прочетена 2038 пъти

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!