Menu
Сряда, 06 Февруари 2019 08:01

Архимандрит Висарион ще отслужи Райковския Тодоровден в петък

Публикувана от Прочетена 991 пъти

На 8 февруари/ петък/ храмов празник ще отбележи църквата в Долно Райково, гр. Смолян, носеща името на  непобедимия във вярата си военачалник великомъченика Теодор Стратилат,  живял през четвърти век в Мала Азия.

Празничната св. Литургия ще започне от 9 часа, възглавена от  архиерейския наместник на Смолянска духовна околия  Негово Високопреподобие архимандрит Висарион. С него ще съслужат енорийският свещеник на празнуващия храм Живко Желев, секретарят на  Архиерейското наместничество иконом Запян Шиков от храм „Св. Неделя“ и др. Песенното звучение ще бъде на църковния хор с диригент Златка Маргаритова. За всички празнуващи ще има благословен обяд.

Благодатно е да се участва молитвено на храмов празник. Заповядайте!

Църквата почита и св. вмчк. Теодор Тирон, чийто паметен ден е на 17 февруари. А двамата канонизирани войни-великомъченици св. Теодор Стратилат и св. Теодор Тирон заедно ще бъдат почетени във всички храмове  и  на Тодорова събота – първата събота на Великия пост, който тази година се пада на 16 март.

Архиерейско наместничество - Смолян

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!