Menu
Неделя, 10 Юни 2018 07:56

Архитект Димитър Димов: Гражданите да бъдат отговорни по отношение на визията на Смолян

Публикувана от Прочетена 1173 пъти
Архитект Димитър Димов Архитект Димитър Димов

„Претендираме за туристически център, а визията на града ни не отговаря за това. Виждаме налепени плакати или некролози на всякъде, без да има ред, без да има порядък. На места по главната пътна комуникация на града ни има планини от гуми. Всичко това дразни погледа и загрозява много общата визия”. Това каза главния архитект на община Смолян Димитър Димов. Той обърна внимание и на набързо скалъпените с капаци, гуми, найлони, постройки и др.

„Ще се опитаме всички тези неща да ги отстраним по законен ред. Първо ще дадем срок на собствениците доброволно да премахнат грозните бараки и ако те не вземат отношение, тогава ще следваме съответния ред, съгласно Закона за устройство на територията”, каза още архитект Димов. Той отправи Апел към гражданите на Смолян всеки да почувства своята отговорност, за да успеем да направим града ни по-добро място за живеене. „Ако гражданите не ни помогнат, това няма как да се случи”, каза в заключение главният архитект на Смолян Димитър Димов.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!