Menu
Петък, 22 Февруари 2019 17:53

Атрактивно снежно вело състезание в събота в Пампорово

Публикувана от Прочетена 639 пъти

На 23 февруари ще се проведе девето поредно издание на уникалния Зимен Байк Дуел

Тази събота Пампорово ще бъде домакин уникалното зимно вело състезание “Winter Bike Duel” 2019, което ще се проведе за девета поредна година и ще предизвиква десетки колоездачи от всички краища на България и съседните страни.

Събитието ще се проведе на 23-ти февруари по ски писта номер 7 в курорта с финал при Туристически център Пампорово. В момента се изгражда  състезателното трасе, което ще бъде с дължина малко над 1 км и ще включва няколко скока, виражи и други интересни елементи. 

По традиция състезанието се провежда в дуел формат с пряка елиминация, което го прави още по-интересно, а развръзката непредвидима до последния момент. В надпреварата ще се включат някои от най-добрите родни колоездачи, а гостите на курорта ще могат свободно да наблюдават зрелищните им спускания.

Състезанието се провежда на три основни етапа: тренировки до 11:30, в 12:00 квалификации– индивидуални спускания за време за определяне на стартовите двойки, а в 13:00 ще бъдат финалите. Всеки, който иска да бъде част  от събитието и да пробва уменията си, все още може да се запише за участие или просто да бъде част от публиката.

След състезанието в ReStart Зона 82 на плац Студенец, ще се проведе и специално “Apre Bike“ парти, където победителите и останалите участници в състезанието ще отпразнуват символичното начало на колоездачния сезон в Пампорово.

Събитието се провежда с подкрепата на Пампорово АД,  Ред Бул България, Община Чепеларе, хотел Перелик, Зона 82 и др.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!