Menu
Четвъртък, 05 Април 2018 16:54

Баби и внуци боядисваха яйца в НЧ ”Балкански просветител”

Публикувана от Прочетена 2240 пъти
Станка Данаилова и райковските деца Станка Данаилова и райковските деца

Среща на поколенията организира НЧ”Балкански просветител 1871” в смолянския квартал Райково. В навечерието на светлия християнски празник Възкресение Христово баби и внуци боядисаха над 100 яйца в читалището. Първите яйца обагриха в червен цвят бившите учителки Станка Данаилова и Йорданка Денева.

Докато яйцата бяха още топли, те изрисуваха кръстен знак върху челата на децата, за да бъдат здрави. След това настъпи истинска творческа изява – възрастните даваха съвети и напътствия, а младите показаха умения в разкрасяването на боядисаните яйца. Децата си избраха биячи и ги занесоха вкъщи.

И така, под стрехата на културното огнище, млади и стари почувстваха радостна тръпка от съпреживяването на великденската традиция.

Сийка Кетева

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!