Бъдещи първокласници засадиха дръвчета в двора на ДГ „Славейче“ в Смолян

Бъдещи първокласници засадиха дръвчета в двора на ДГ „Славейче“ в Смолян Бъдещи първокласници засадиха дръвчета в двора на ДГ „Славейче“ в Смолян Бъдещи първокласници засадиха дръвчета в двора на ДГ „Славейче“ в Смолян
Бъдещите първокласници от ДГ „Славейче“  в Смолян засадиха дръвчета в двора на детската градина. Проявата на група „Звездичка“, с ръководители Светлана Стефанова и Мария Георгевска, премина под мотото „Посади дърво, създай живот!“. Партньор в инициативата е Южноцентралното държавно предприятие в Смолян, което осигури фиданки, произведени в разсадника на ДГС „Борино“.

Урок по горска педагогика с децата проведе лесоинженерът в  Централното управление на ЮЦДП-Смолян Сирма Хайдарова.  Под формата на викторина, малчуганите показаха своите знания за природата и научиха нови интересни неща, свързани с гората и нейните обитатели. Бъдещите първокласници научиха как трябва да опазваме горите от пожари. Те получиха от ЮЦДП-Смолян подарък книжката „С огъня шега не бива“,  съдържаща правила за пожарна безопасност в гората.

Инж. Хайдарова разказа на децата за технологията на засаждането и грижата за овощните дръвчета, след което всички заедно засадиха фиданките в двора на градината.
„Идеята на тази инициатива е децата да изпитат радостта от засаждането на първото си дърво, което ще остане  незабравим  спомен в съзнанието им“, каза Светлана Стефанова.
„Щастливи сме, че сме партньор на инициативата на детската градина, защото засаждането и опазването на дърветата е от изключителна важност. Така приобщаваме  младото поколение към грижа и любов към природата“, каза  Сирма Хайдарова-лесоинженер в  Централното управление на ЮЦДП-Смолян.
 
Източник: ЮЦДП
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре