Български лекари подкрепят ваксинирането в кампания на Европейската комисия

Български лекари подкрепят ваксинирането в кампания на Европейската комисия
Представителството на Европейската комисия в България започва от днес онлайн информационна кампания „За да бъдем здрави и заедно“ в подкрепа на имунизацията срещу COVID-19 у нас. Тя се осъществява и със съдействието на Министерството на здравеопазването.

Популярни и уважавани медицински специалисти записаха видео послания, които ще се излъчват на страниците на Представителството на Европейската комисия във Фейсбук и Туитър в следващите седмици.

Лекарите споделят емоционални разкази за своите лични преживявания през изминалата година на пандемия и посочват множество логични аргументи в полза на безопасните и ефективни ваксини, одобрени в Европейския съюз.

Целта ни е да покажем на хората, че много от преживяванията, които ни липсват през последната година могат отново да бъдат част от живота ни, каза Цветан Кюланов, и.д. ръководител на Представителството на Европейската комисия в България. Ваксинирането е средството, което ще ни помогне да се върнем към тях възможно най-бързо. От видеата ясно се вижда колко много са коствали периодите на изолация на всеки един от нас и колко важни са общите действия за борба с пандемията“.

И припомни думите на комисаря по здравеопазване Стела Кириакиду: „Сигурността и доверието във ваксините са от ключово значение за ваксинирането. Приоритетът на Комисията винаги е бил безопасността и ефикасността на всяка ваксина срещу COVID-19, разрешена за употреба в ЕС.“

Обща цел в Европа е ваксинирането на поне 70% от възрастното население на всяка държава членка, за което е необходимо повишаване на доверието на гражданите.

Представителството на Европейската комисия в България е готово да предостави видео посланията от българските лекари на всички медии, които желаят да ги излъчат или публикуват.

Представителство на Европейската комисия в България

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре