Европейски информационен център "Европа Директно" Смолян
Искаме да чуем вашето мнение!
Това проучване е напълно анонимно.

Българският победител на европейската младежка награда „Карл Велики“ за 2015 г. е проектът „Международна седмица България 2014“

Българският победител на европейската младежка награда „Карл Велики“ за 2015 г. е проектът „Международна седмица България 2014“
Проектът „Международна седмица България 2014“ (International Week Bulgaria 2014) ще представя България на общоевропейския конкурс за младежката награда „Карл Велики“ за 2015 г. Национално жури избра проекта, осъществен от екипа на International Week (IW) България, за национален победител в осмото ежегодно издание на наградата. IW е годишна среща на студенти по бизнес и икономика, която се организира от 26 университета в 23 страни от цял свят.

Членовете на журито бяха единодушни относно големия потенциал и добавена стойност на проекта и отбелязаха, че той насърчава разбирателството между народите и улеснява обмена на идеи между младежи от различни държави по света.

През 2014 г. национален победител за България беше проектът „Единство в различията 2013“ (Meeting Diversity 2013) на AIESEC България. „Международна седмица България“ (International Week Bulgaria) спечели първо място и през 2012 и 2013 г.

 „Международна седмица България“ е проект от студенти за студенти – български и чуждестранни. Работата по проекта е доброволческа.

Всичко започва с идеята на Десислава Стоянова, студент в Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, да организира първата международна седмица в България. След изключително успешното ѝ провеждане през май 2011 година, страната ни става част от IW мрежата. Всяка година IW Bulgaria запознава чуждестранни студенти с българската култура, история, природа, бизнес среда и образование, като в същото време дава възможност на български студенти да взимат участие във всички международни седмици, провеждани по света.

Наградата „Карл Велики“ за младежи, която се организира съвместно от Европейския парламент и Фондацията за международната награда „Карл Велики“ в гр. Аахен, се връчва за проекти, чиито създатели са на възраст между 16 и 30 години. Спечелилите проекти трябва да служат като примери за младите хора, живеещи в Европа, и да предлагат практически примери за съвместно съжителство между европейците.

Европейското жури, съставено от трима членове на Европейския парламент, председателя на Европейския парламент и четирима представители от Фондацията за международната награда „Карл Велики“ в Аахен, ще изберат до 23 април 2015 г. победителя измежду предложените от националните журита 28 проекта. Проектите, избрани на първите три места на европейско равнище, ще получат съответно 5 хил. евро, 3 хил. евро и 2 хил. евро. Представителите на 28-те избрани национални проекти ще бъдат поканени на церемонията по връчване на наградите в Аахен, Германия през май 2015 г

 Информационно бюро на Европейския парламент в България

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.

нагоре

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!