Menu
Сряда, 15 Декември 2010 20:29

Баница с кори на хармоника

Публикувана от
Баница с кори Баница с кори Смолян днес!
Плънката за тази баница е обичайната за баница с готови кори. По-интересното е, че корите наръсени със сиренето се нагъват на хармоника. Така плънката се намества помежду корите и баницата остава бухнала.
 
Необходими продукти:
1 пакет готови точени кори
1 пакетче масло и малко олио
около 200 гр,  сирене/ може и малко извара/
4 яйца, а може и повече -5,6,7...колкото повече, толкова по-хубаво :D
1 кофичка кисело мляко
1 чаена лъжичка сода
banica_harmonika_002banica_harmonika_001
Начин на приготвяне:
Разгъваме точените кори. Разтопяваме маслото в подходящ съд. Подготвяме натрошеното сирене. Върху най горната кора ръсим 1-2 лъжици от разтопеното масло, може и малко олио. Отгоре наръсваме малко от сиренето. Хващаме кората от единия край с двете ръце и малко по малко я нагъваме на хармоника. Поставяме я в намазнената тава. С 1 пакет кори се изпълва една по-голяма и дълбока тава. По този начин нагъваме корите докато свършат. В дълбок съд разбъркваме яйцата и киселото мляко със содата и заливаме корите в тавата. Пече се на умерена фурна.
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!