ОБНОВЕНА БЧК започва кампания за набиране на средства в помощ на пострадалите от земетресението в Република Турция

ОБНОВЕНА  БЧК  започва  кампания за набиране на средства в помощ на пострадалите от  земетресението в Република Турция
От 7.02.2023 - вторник - в сградата на БЧК - Смолян и във всяка общинска организация на БЧК ще има поставена кутия за съпричастност и за желаещите да дадат по-малки суми и да спестят банковите такси за преводи
 
Българският Червен кръст стартира кампания за набиране на финансови средства в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в Република Турция на 6 февруари 2023 г. Открита е специална банкова сметка в лева:
 
IBAN: BG64UNCR76301078660913
За пострадалите от земетресението в Турция
 
Можете да подкрепите кампанията на БЧК и с SMS на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.
 
Екип за търсене и спасяване от 12 души с 5 кучета от Планинската спасителна служба на БЧК отпътува тази вечер за Турция, за да се включи в спасителните дейности на място. Организацията има готовност и да предостави хуманитарна помощ от бедствения си резерв.
 
Българският Червен кръст изказва своята благодарност към всички, които отправиха към нас запитвания за набиране на помощи. В момента опитни и специално обучени екипи работят при изключително тежки условия на терен, като тяхната основна цел е спасяването на ранените и пострадалите. Предстои да бъде извършена оценка на дългосрочните нужди, за която колегите от Турския Червен полумесец ще предоставят допълнителна информация.
 
БЧК е в постоянна комуникация с Турския Червен полумесец и сформирания щаб на ТЧП, ръководещ операцията по подпомагане, както и с Министерството на вътрешните работи и ГД ПБЗН.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре