Menu
Вторник, 13 Ноември 2018 16:04

Безплатни изследвания за диабет ще се проведат на 14 ноември в Смолян

Публикувана от Прочетена 657 пъти

Безплатни изследвания за диабет ще се проведат в Смолян на 14 ноември, сряда, на пл. „Свобода“ - Старцентър. Скрининговата акция за диабет се организира по случай Световния ден за борба с диабета.

Акцията ще стартира в 9:30 ч. с участието на Българска асоциация диабет, народни представители и местни власти от града. Изследванията ще се извършват от квалифицирани и обучени представители на „РСР-ЕООД“ – София чрез бързи скринингови тестове , като се взема само кръв от пръста. 

Една от основните задачи на акцията е да се обучи всеки диабетик сам да поддържа постоянно кръвната си захар в относително нормални граници, което най-сигурно ще го предпази от всички проблеми и усложнения на диабета. Една от планираните в кампанията акции се провежда за първи път на територията на град Смолян.

Целта на кампанията е да облекчи начина на живот, начините за лечение и превенцията при пациенти с диабет сред жителите от град Смолян, като същевременно ще се даде шанс на повече хора да се изследват безплатно, съобщиха от общината.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!