Вторник, 03 Март 2015 12:40

Безплатни прегледи за дами с разширени вени в Медицински център-1 в Пловдив

д-р Петър Илиев
д-р Петър Илиев д-р Петър Илиев снимка: МЦ-1 Пловдив
Безплатни прегледи за разширени вени ще подари на дамите Медицински център-1. С това лечебното заведение честити на пациентките си Празника на жената - 8 март. Консултациите ще се проведат на 9,10 и 11 март.  
Желаещите да получат  съвет от известния швейцарски флеболог от български произход д-р Петър Илиев трябва да си вземат час от регистратурата или на тел: 032/644-222. Не е необходимо и няма да се изисква направление от семейния лекар.
В Медицински център-1 лечението на разширените вени се провежда по най-модерния метод, разработен от група хирурзи от Италия, Германия, Швейцария и Франция. Това е селективна флебектомия. Благодарение на нея до минимум са сведени недостатъците за пациента от приложението на класическата терапия като големи разрези, които остават за цял живот и загрозяват краката на пациентите. На болния се спестява 10-дневен престой в стационара, болки и неработоспособност за много седмици, а в нередки случаи и появата на тромбози.
 

И при модерния лечебен метод, както при класическия, вените, които ще се оперират, предварително се отбелязват, когато пациентът е в стоящо положение. Състоянието на повърхностните и дълбоките вени се изследва с ехограф. Интервенцията се прави с местна упойка, като се инфилтрира болкоуспокояващо само на вената, която ще бъде извадена. Количеството на локалната анестезия е сравнително малко. След обезболяване на участъка, който ще се оперира, се вадят отделните клончета на разширената вена.
За разлика от класическата методика при тази всички предварително набелязани вени се вадят през 1,2-милиметрова дупчица със специални инструменти. Не винаги се налага да се прави лигатура (б.а.-прекъсване)  на главната повърхностна вена в слабините. След операцията се поставя стабилна лепяща превръзка по формата на крака, която позволява на пациента да стане веднага. След час той може да продължи своите ежедневни занимания без болка и без загуба на кръв. Методът пести време и е сигурна профилактика срещу появата на дълбоки тромбози, което е рисково усложнение.
До пълното зарастване на оперирания участък пациентът е под наблюдение на лекар. След 2 дни превръзката се сменя, след 10 дни се слага еластичен чорап за около 2 месеца, което позволява да се доизлекуват всички минимални остатъци от интервенцията. Малките входчета за оперативния инструментариум не след дълго изчезват завинаги.  
Всички останали методи - като склеротерапия, лечение с лазер и други, не дават същите резултати и затова се прилагат по-рядко.
 

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!