Благотворително представление и базар в Смолян ще набират средства за дете с церебрална парализа

Благотворително представление и базар в Смолян ще набират средства за дете с церебрална парализа
Благотворително представление "Жълто" на Центъра за изкуства "За Родопите" и базар предстоят на 13 декември в Смолян, съобщи общинският пресцентър. Дарителската инициатива е част от благотворителната кауза в подкрепа на 15-годишния Александър, който е прикован от детска церебрална парализа.

Базарът ще започне от 17.00 часа в Родопския драматичен театър, а от 18.00 часа е благотворителният спектакъл. Достъпът до събитието е срещу зелен сертификат, а за посетителите, които нямат, ще бъдат осигурени на входа безплатни бързи тестове.
 
Кампанията е в помощ на 15-годишния Александър Сираков, който е с детска церебрална парализа, епилепсия и спастична пареза на краката. И след 12 операции той не може да ходи, а за разходките навън родителите му го носят на ръце по стълбите в блока.
 
Инициаторите за благотворителната инициатива се надяват да се съберат средства за покупка на мобилно устройство за изкачване на стълби за хора в инвалидни колички. Календарът на Община Смолян за 2022 г. също се продава благотворително в подкрепа на Александър, предаде БТА.
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре