Menu
Четвъртък, 26 Октомври 2017 13:35

Блъснаха 9-годишно момиче на пешеходна пътека в Смолян

Публикувана от Прочетена 2354 пъти

На 25.10.2017 г. в гр. Смолян около 18.40 ч. на бул. "България", лек автомобил "Рено", собственост и управляван от А. П. /71-годишен/ от гр. Смолян, на пешеходна пътека блъска пресичащата пътното платно  9-годишно момиче от гр. Смолян. Пострадалото дете е транспортирано в МБАЛ-Смолян за преглед, след което  и е освободена за домашно лечение. Установено е, че момичето е с охлузени рани в областта на главата и десния крак. Местопроизшествието посетено от екип на „Пътна полиция“ и е взето отношение по Закона за движение по пътищата, съобщиха от полицията.

Поради зачестилите пътни инциденти с пострадали на територията, обслужвана от ОД МВР – Смолян, ръководството на дирекцията и служителите на сектор „Пътна полиция“ – Смолян призовават всички участници в движението по пътищата да бъдат много внимателни и да спазват стриктно правилата за движение по пътищата!

Нека всички родители запознаем и предупредим още веднъж децата си, че трябва да спазват правилата за движение за тяхна безопасност! Най-вече за правилно поведение като пешеходци, да се оглеждат преди да пресекат пешеходната пътека и да се движат по тротоарите!

Нека бъдем толерантни на пътя! Като водачи на пътни превозни средства да съобразяваме и преценяваме скоростта на движение на автомобилите си спрямо пътната обстановка и мократа настилка! Да шофираме трезви, да използваме обезопасителни колани и да осигуряваме предимство на пешеходци!

В периода на зимното часово време, когато е полумрак и трафика по пътищата е засилен, предпоставките за пътни инциденти също се увеличават. Ето защо напомняме на жителите на областта, с цел недопускане на ПТП с пострадали и за безопасността на участниците в движението по пътищата, полицейските служители от „Пътна полиция“ ще извършват засилени проверки за стриктното спазване на Закона за движение по пътищата!

Нека да шофираме безопасно, за да се приберем живи и здрави у дома!

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!